Menu

Team Heren 1 promoveert naar de Hoofdklasse!!

Geplaatst: 27-05-2024

Team Heren 1 promoveert in een cruciaal duel met De Merwelanden uit Dordrecht naar de Hoofdklasse!

Een hele bus vol fans ging mee, maar Axel ligt niet naast de deur. Heren 1 moest het zonder een nog grotere schare fans klaar zien te spelen om te winnen. Hoofdcoach Guido Loning (geassisteerd door trainer Naud Bank) gaf de actuele standen per minuut door via een uitgebreide en enthousiaste Whats-Appgroep van wel 100 man. Het werd een  bloedstollend verslag vanuit de Woeste Kop in Axel, Zeeuws-Vlaanderen. Iedereen leefde mee. 

De ochtend begon slecht met een achterstand van 0 – 6 en de wedstrijd werd ook nog eens tijdelijk gestaakt vanwege onweersbuien. Van de thuissupporters werden oppeppende berichten doorgegeven: ‘Kom op. Geloof erin. Alles is mogelijk’. Aanvoerder en speler Noa Janssen laat in de loop van de middag weten er inmiddels prima voor te staan en de succeswensen stromen opnieuw binnen. Philip van Oosten weet via een mooie put een gelijkspel te behalen en om 19.00 uur is het eerste punt binnen. Een achterstand van 9 – 1 wordt teruggebracht naar 9 – 9. De groepsapp ontploft en een play-off leidt tot de absolute climax. Philip van Oosten scoort en haalt na vier gelijke holes de winst binnen. Wat een opluchting en wat een succes.

Wat een prestatie: Heren 1 is met jong talent op topniveau!!

In De Gelderlander van maandag 27 mei 2024 staat een uitgebreid artikel 'Mirakel van Axel na zinderend slot". Klik op: https://www.gelderlander.nl/regiosport/groesbeekse-golfers-vervullen-het-wonder-van-axel-en-promoveren-naar-hoogste-niveau-hartslag-180~a2cea908/244180669/