Menu

Pitchmarks repareren doe je voor elkaar

Geplaatst: 24-08-2024

 

Waarom pitchmarks repareren belangrijk is

Het repareren van pitchmarks heeft een positief effect op de kwaliteit van de green. Daarmee verbetert ook de speelbaarheid van de baan.

Impact op de kwaliteit van de green

Het repareren van pitchmarks is cruciaal voor het behoud van de kwaliteit van de green. Door een pitchmark niet te repareren, kan de green flink beschadigd raken. Dit heeft niet alleen invloed op het uiterlijk, maar ook op de speelbaarheid van de baan.

Een niet gerepareede pitchmark kan namelijk uitgroeien tot een grotere schade , bijvoorbeeld een gras-schimmelinfectie zoals Dollarspot of (zomer)fusarium /sneeuwschimmel. Die schade kan vervolgens het rolpatroon van de golfbal beïnvloeden, zodat een goed geslagen bal onverwachts van richting of snelheid kan veranderen. Niet goed voor het spelplezier!

Het is dus in het belang van elke golfer om pitchmarks direct te repareren, om zo bij te dragen aan de kwaliteit en het onderhoud van de golfbaan.
Het repareren van pitchmarks heeft directe invloed op de speelbaarheid van de greens. Wanneer pitchmarks niet worden gerepareerd, blijven er kleine deuken en oneffenheden in de grond achter.

Door pitchmarks direct te repareren, zorg je ervoor dat de greens in optimale conditie blijven en dat het spel soepel en eerlijk verloopt voor alle golfers.

Golfers moeten weten dat dit niet alleen een kwestie is van etiquette. Het is een kleine moeite, die grote voordelen oplevert voor de speelbaarheid van de baan