Menu

Nieuwsbrief Damesdag 2024, nr 2

Geplaatst: 29-08-2024

Nieuwsbrief Damesdag 2024, Nr 2 

Dit golfseizoen is tot nu toe één van uitersten. In mei zaten we met de dames van de drie andere Rijk-banen in een schuilhut vanwege zwaar onweer en regen en tijdens de eerste vriendinnendag liepen we te puffen in de brandende zon.  
Ondanks de extreme weersomstandigheden blijken beide nieuwe activiteiten, getuige de enthousiaste reacties, een succes te zijn geweest en we gaan deze volgend jaar dus ook weer opnemen in het programma.  
Voor foto’s van beide dagen verwijzen we graag naar de website van onze club.  
Klik na inloggen in het menu op clubinfo en dan op Fotoalbums (nieuw).  

In deze korte nieuwsbrief blikken we vooruit op nog komende activiteiten en willen we een paar dingen even extra onder de aandacht brengen. 

De HDR wedstrijd op 10 september

Deze gezellige wedstrijd van heren, dames en beginners (rabbits) wordt 2 x per jaar gehouden en het is erg altijd gezellig. Inschrijving is nog mogelijk. Er wordt een shotgun wedstrijd gespeeld met na afloop een prijsuitreiking en een gezamenlijk nazit met een drankje en iets lekkers.

 

De wedstrijden voor de Beatrijs Klein beker
17 september en 8 oktober

Beatrijs Klein nam in 1987 het initiatief tot oprichting van de Damesdag. De Beatrijs Klein wisselbeker is naar haar vernoemd.
Van de 6 te spelen Beatrix Klein wedstrijden tellen de 4 beste mee. De strijd is nog volop gaande. Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan, dus geef je op en maak nog kans op de beker. De wedstrijden staan 2 weken tevoren open voor inschrijving.

Slotwedstrijd 5 november

Noteer deze dag alvast in de agenda. Er zal een 9 holes shotgun scramble wedstrijd worden gespeeld gevolgd door een gezellige nazit met lunch.
Het thema en de verdere details volgen nog maar ga er maar vanuit dat het weer een hele mooie dag gaat worden.

Sinterklaas sponsorwedstrijd 3 december

De afgelopen 2 jaren hebben we bij de Sinterklaaswedstrijd een donatie gegeven aan de voedselbank. Zij kunnen dan cadeautjes geven aan kinderen uit gezinnen die van de voedselbank afhankelijk zijn. Dat gaan we dit jaar weer doen.
Op 3 december zullen we een 9 holes shotgun scramble wedstrijd organiseren, waarvoor dan aan iedere deelnemer een (vrijwillige) bijdrage gevraagd zal worden.
De gezamenlijke nazit in Sinterklaas-stijl is op kosten van de Damesdag.

Wedstrijdrooster voor vervolg-seizoen 2024  

10 september   HDR-wedstrijd georganiseerd door de Damesdag 
17 september   Beatrijs Klein wedstrijd 5
8 oktober   Beatrijs Klein wedstrijd 6
5 november   Slotwedstrijd, shotgun 9 holes met lunch
3 december   Sinterklaas sponsorwedstrijd shotgun 9 holes

 

Respect voor de baan en voor elkaar

Zoals iedereen hopelijk al weet is dit in 2024 het thema van onze golfclub. 
In dit kader is bij alle wedstrijdgroepen (heren, dames, mixed en rabbits) de flightcaptain ingesteld. De eerstgenoemde van een flight is de captain maar dit mag binnen een flight in onderling  overleg natuurlijk worden veranderd. Het belangrijkste is en blijft het plezier in het spel en dat gaat alleen lukken als we elkaar respecteren en oog hebben voor elkaar en ook voor de baan.  

De flightcaptain let op de volgende punten: 

  • spelen met respect voor de baan en de medespeelsters
  • spelen in de geest van ready golf, op tijd starten, niet te laat en niet te vroeg
  • bij de green de trolley in de richting van de volgende hole plaatsen
  • afslaan van een provisionele bal als verwacht wordt dat de eerste bal onvindbaar is
  • doorlaten van een wachtende flight vóór er maximaal 3 minuten wordt gezocht
  • doorlaten van een volgende flight als er meer dan één hole afstand is met de vorige flight
  • oppakken van de bal door een speelster als niet meer kan worden gescoord
  • aanharken bunkers, terugleggen van divots en samen pitchmarks repareren

Als iedereen zich verantwoordelijk voelt voor bovenstaande punten hoeft de flightcaptain eigenlijk niets te doen.  

Heb oog voor elkaar! 

We willen graag iedereen op dinsdag een mooie golfdag bezorgen en daarbij is het  belangrijk dat iedereen kan spelen in een veilige omgeving. Er zijn dames die door gezondheidsproblemen misschien niet altijd even goed meekomen. Houd daar rekening mee. We hopen allemaal dat we nog heel lang kunnen blijven bewegen op de golfbaan en daarbij moeten we elkaar soms een beetje helpen. 
Mocht het gebeuren dat een flightgenoot onwel wordt tijdens het spel, bv door de hitte, bel dan naar de receptie (024-3976644, keuze 0, nummer staat ook op de scorekaart). Zij regelen dan dat de marshall komt om de betreffende persoon op te halen.    
Afhankelijk van de situatie besluit de flight daarop te wachten en achterliggende flights door te laten. Overleg dit goed en laat bij twijfel iemand nooit alleen.  
Er is altijd een commissielid dat niet speelt aanwezig in het clubhuis en die kan dan vervolgens bekijken wat voor hulp er eventueel nog nodig is of vervoer regelen als alleen naar huis gaan niet verantwoord is.  

Bij een duidelijk acuut ernstig probleem (iemand is niet aanspreekbaar, geen ademhaling) bel je meteen 112. Geef door wat er aan de hand is en waar je bent. Bel ook naar het spoednummer van het clubhuis. Zij kunnen dan de ambulance opvangen en naar de goede plek sturen en ook ervoor zorgen dat de marshall met de AED naar je toe komt. Roep andere spelers in de baan om je te helpen. 

 

Buggy’s 

Bij het aanmelden voor een wedstrijd kun je aangeven of er een handicart voor je moet worden gereserveerd. Het indeelteam geeft dan je naam door aan de receptie. Op dinsdag kan je daar dan afrekenen en krijg je de sleutel. Je moet hiervoor wel in het bezit zijn van een handicart-permissie.  

Wanner je incidenteel met een buggy moet, bv. vanwege een blessure, dan moet je de buggy zelf reserveren bij de receptie. Doe dat op tijd want het kan zijn dat er op dinsdagochtend geen buggy meer vrij is. Voor de gezelligheid met iemand meerijden in een buggy is tijdens wedstrijden niet toegestaan.  

 

We wensen iedereen een mooi tweede helft van het golfseizoen. 

De Damesdagcommissie