Menu

Golf op Corfu

Geplaatst: 02-08-2024

Op het Griekse eiland Corfu speelden we half mei 18 holes, of eigenlijk overkwam dit ons min of meer. Vanuit de jachthaven Mandraki Marina wist de jonge taxichauffeur pas met hulp van oudere collega’s dat er op het bloemeneiland een golfcourse was. Dit terwijl al in 1965 de ex-president van Griekenland, Constatine Karamanlis, suggereerde dat Corfu een golfbaan nodig had. Anna Kedros sloeg er in 1971 de eerste bal. De open kampioenschappen, Kedros cup genaamd, vinden elk jaar in mei plaats.

Onze 18 holes-ronde golf verliep zoals veel in Griekenland verloopt: ze zijn blij dat je er bent, clubs en buggy zijn snel geregeld. Kleding, schoeisel, exacte starttijd; overal zit veel rek in op het eiland. De voor ons vertrouwde richtingaanwijzers ontbreken, maar de baan is in redelijke staat want de Kedros cup komt eraan. We zijn overigens benieuwd of de bunkers, die nu leeg zijn, dan wel met zand zijn gevuld. 

Al zoekend naar de eerste hole komen we op de driving range terecht. Een man en een vrouw oefenen de swing. We zoeken steun en hoeven niet lang te wachten: deze Hagenezen zijn sterk vertrouwd met de baan. Ze wijzen ons de weg en attenderen ons op de overal aanwezige prachtige vogels en ook op de slangen. 

Aan het eind van de middag vraagt men ons om een evaluatie, maar we krijgen vooral een college: nergens, niet in California niet in Newfoundland, zijn de condities op de baan zo streng als in Nederland. We knikken beleefd en kijken weer verlangend uit naar onze 45 holes in het Groesbeekse.

Jan Derksen