Foursome Matchplay

Een wedstrijd waarbij twee spelers een team vormen en met één bal spelen. Zij slaan altijd (!) om beurten af van de afslagplaats. Speler A slaat af op de oneven genummerde holes en speler B op de even holes. Na de afslag spelen zij om-en-om verder (als B afslaat doet A de volgende slag, daarna weer speler B, etc.) totdat de hole is beëindigd. Strafslagen hebben geen invloed op de volgorde van spelen. Wanneer speler A heeft afgeslagen en er moet een provisionele bal worden gespeeld, dient dit te gebeuren door speler B op de afslagplaats van speler A en omgekeerd. (het kan dus voorkomen dat een dame moet afslaan op de herenteebox en een heer op de damesteebox). Handicapverrekening: het verschil van de gezamenlijke playing handicap van de spelers van elk team gedeeld door twee. De slagen worden gegeven/ontvangen op de holes met de laagste stroke-index. Foursome matchplay wordt onder andere gespeeld bij de Ryder Cup.

Vlaggenwedstrijd (Single, Foursome, Greensome)
Een vlaggenwedstrijd is een vorm van strokeplay waarin iedere speler (of team) een aantal slagen krijgt toegewezen, gelijk aan de som van de par van de baan (72 resp 71 + playing handicap). Bij een playing hcp van bijvoorbeeld 19 slagen begint men dus op de eerste hole met 72 (of 71) + 19 = 91 (of 90) slagen. De vlag moet worden neergezet op de plaats waar de bal met de laatste slag terecht is gekomen. Heeft de speler na 18 holes nog slagen over, dan moet op hole 1 en eventueel op volgende holes worden verder gespeeld. Mocht de bal met de laatste slag out of bounds liggen, dan moet men de vlag neerzetten op de plaats van waar men de laatste slag deed. Als de bal met de laatste slag in een waterhindernis terecht is gekomen, dan moet de vlag worden neergezet op de plaats waar de bal het laatst de grens van de waterhindernis kruiste. Als de bal met de laatste slag wordt uitgeholed, dan moet de vlag worden geplaatst bij de afslag van de volgende hole. Indien de laatste bal in de struiken of bossen terecht is gekomen en de bal wordt gevonden, dan moet de vlag op gelijke hoogte op de fairway worden geplaatst. Indien de laatste bal niet wordt gevonden in de struiken of bossen, zie out of bounds. Winnaar is de speler wiens bal het verst in de baan ligt. De wedstrijd kan als Strokeplay Max worden gespeeld. Voor deze spelvorm wordt bij wedstrijden 95% Handicap Allowance toegepast.

Zweedse wedstrijd
Dit is een individuele gezelligheidswedstrijd.  De basis is dat men de eerste negen holes (out) speelt met Strokeplay als spelvorm en de tweede negen holes (in) met Stableford.
Na afloop worden de behaalde Stableford punten van de 2e negen holes afgetrokken van de netto Strokeplay score van de 1e negen holes. Winnaar is degene met de laagste score. Voor deze spelvorm wordt bij wedstrijden 95% Handicap Allowance toegepast.

Stokkenwedstrijd individueel
Deze spelvorm wordt toegepast bij de Kerstwedstrijd. De speler mag maximaal 4 stokken meenemen (inclusief de verplichte putter).  De wedstrijdvorm is Stableford, handicapverrekening via individueel Stableford. Voor deze spelvorm wordt bij wedstrijden 95% Handicap Allowance toegepast.

Stokkenwedstrijd individueel Iron Lady / Iron Man
Deze spelvorm is een variant op de 4 stokkenwedstrijd. De speler mag alleen ijzers, 5 en hoger meenemen (inclusief de verplichte putter), dus geen hout en hybriden. De wedstrijdvorm is Stableford, handicapverrekening via individueel Stableford. Voor deze spelvorm wordt bij wedstrijden 95% Handicap Allowance toegepast.